Login

Kalender

<<  September 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Over Klamme Hand Leuven PDF Afdrukken E-mailadres

Wees van harte welkom op de website van Hoogstudentenclub Klamme Hand Leuven.
Met trots kunnen we u melden dat Klamme Hand Leuven is heropgericht in academiejaar 2008-2009 na 3 jaar van inactiviteit.

 

Moge Klamme Hand leven, groeie en bloeie!

U kan op deze website terecht voor allerhande informatie omtrent onze club.

GESCHIEDENIS:

 

Klamme Hand is opgericht in 1978-1979 door 4 studenten. Van oorsprong is Klamme Hand een Diepenbeekse studentenclub. Vanaf haar oprichting probeert zij om gelijkgestemde zielen van de verschillende faculteiten (maar voornamelijk TEW en HI) in Diepenbeek te verenigen. Gebaseerd op de drie pijlers collegialiteit, absurditeit en originaliteit proberen zij kleur te brengen in het Limburgse studentenleven. Vandaag de dag is Klamme Hand de oudste nog actieve hoogstudentenclub van het Limburgs Universitair Centrum( nu de Universiteit Hasselt).

 

Doorheen de jaren zijn de leden van Klamme Hand Diepenbeek uitgezwermd over de Vlaamse universiteiten en zo komt het dat er ook een afdeling van Klamme Hand in Leuven (KUL) is en één in Brussel (VUB). Jammer genoeg staat deze laatste afdeling momenteel op non-actief.

 

Klamme Hand Leuven is opgericht in 1980 onder het gezag van senior Dirk Vanderhooydonck v. Kerkuil. Vanaf haar ontstaan is de club actief binnen de Limburgse Gilde. In 1993 heeft de club haar SK-herkenning gekregen. Ook Klamme Hand Leuven is niet kunnen ontkomen aan de wervelwind die er heerstte in het Leuvense clubleven en heeft zijn loodje moeten leggen in 2005. Onder het goedkeurend oog van oudleden Gianni Pauwels v. Flair, Thibaut Heeren v. Hool en Tommy Timmermans v. Noin heeft Klamme Hand Leuven wederom het licht gezien in 2008.

 

De club wordt geleid door een senior en een vice-senior, bijgestaan door een quaestor en een ab-actis en ondersteund door een actieve oud-ledenwerking. Klamme Hand kom je in Leuven regelmatig tegen op TD’s, cantussen, sportactiviteiten, kwissen en culturele activiteiten, bovendien is er elke week ook een clubavond. Ieder jaar organiseert Klamme Hand leuven haar beruchte ‘Champagnefuif’ en de Al Capone TD.

 

 

Interesse?

 

Geen nood, wij vinden u wel,

met groene groet,

 

Klamme Hand